Wat zijn engelen?

We denken aan engelen als boodschappers van God. Zij brengen de boodschap aan ons, of het nu goed of slecht nieuws is. Engelen komen niet alleen voor in het christendom en het jodendom. Ze komen ook voor in de islam en zelfs in het mormonisme. Sporen van het geloof in Engelen zijn tevens terug te vinden bij de oude Grieken.

 

In het christendom worden engelen voorgesteld als zielen die op aarde zijn om de mens te beschermen tegen gevaar en verleiding. Engelen worden in het christendom daarom vaak beschermengelen genoemd. Er wordt gezegd dat iedere persoon een eigen beschermengel heeft.

 

Er wordt gezegd dat engelen inspiratie bieden aan kunstenaars. In veel kunstvormen zijn engelen al lang een punt van discussie. Engelen worden vaak voorgesteld als zielen die plezier, schoonheid en rust geven. Hun intentie is om de mens te verlossen, en geloof en vertrouwen te geven.

 

Engelen worden vaak voorgesteld als mensen met vleugels. Er wordt gezegd dat ze vaak een bloemengeur met zich meedragen en worden vergezeld door geluiden van bellen, klokken en trompetten. Mensen die zeggen een engel gezien te hebben, vertellen dat zij licht rond de engel zien. Engelen geven een gevoel van liefde, warmte en rust.

 

 

Engelen binnen de kunst

Binnen de kunst worden engelen vaak voorgesteld als lieve, relatief mollige baby's met vleugels of als geesten van overleden familieleden en vrienden. In de bijbel worden engelen echter omschreven als volwassenen met vleugels. In veel testimonials wordt gezegd dat je maar een glimp van de engel kunt opvangen, door het felle licht waarmee de engel omgeven is.

 

 

Bestaan engelen echt?

Het is natuurlijk niet te zeggen of engelen echt bestaan. Voor sommige mensen zijn engelen producten van onze eigen verbeelding. Anderen geloven dat wij zelf ooit engelen zullen worden, met de bedoeling om moeilijke dingen te leren begrijpen.

 

Tegenwoordig worden engelen steeds meer beschreven als gewone mensen met bovennatuurlijke krachten en veel medeleven naar andere mensen toe. Veel mensen zeggen dat zij mysterieuze onbekenden ontmoeten die hen helpen, liefde geven en wanneer het leven weer op de rails is, weer compleet verdwijnen.

 

Het voortdurende vraagstuk over het bestaan van engelen zal niet binnen afzienbare tijd worden opgelost. De wereld en ons leven zijn zo complex en mysterieus dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Maar iedereen zal het er over eens zijn dat we meer engelen om ons heen zouden moeten hebben, om meer liefde en rust in de wereld te brengen.